2007. december 17., hétfő

Tele Vagyunk Lóvéval!

Nem akartam én igazán megnyilatkozni a témában, hiszem igyekszem "magam" távol tartani mindenféle politikai ákombákomtól, de nem bírom már tovább!!!
Miért van az, hogy képtelen felfogni a kormány, hogy nem csak az lehet jó, melyért milliókat fizetünk!
Gondolom már tudjátok miről van szó.
Arról a bizonyos egyetemi-iskolai pályázatról, mely az oktatási intézményekben felhasznált OS-re vonatkozik. Természetesen "vezéreink" továbbra is a Microsoft termékeire voksolnak. Hogy miért? Ki tudja!?
Mindannyian tudjuk, hogy a Linux alkalmas mindenféle feladat elvégzésére amely Windows alatt is elvégezhető, hiszen más különben nem használnánk.
Persze kicsit "hazudok":)! Lehet hogy iskoláink mostantól a Need For Speed-et oktatják majd!:) Nem, nem, hülye vagyok, hiszen olyan hardverre már nem telik, amin futna.
Sajnos azt hiszem, hogy egy újabb csatát buktunk el.:( Talán sosem lesz a Linux olyan népszerű mint az "Ablakok", de nem is baj! Nekem csak az számít, hogy azok a nagyszerű emberek, akik eddig tették, továbbra is fejlesszék ezt a csodálatos rendszert, melyet ma már akkor sem cserélnék le, ha fizetnének érte!

I Love Linux!!!
Bocs, de kicsit elérzékenyültem.;)

Azért Ti is iratkozzatok fel a petíció-ra!:)
Még páran, akik írnak a témáról: Evenorbi
Edboyww
És persze még sokan mások...

Hozzáírás: Bocs, de kicsit be voltam csípve:)))

8 megjegyzés:

  1. túlzottan leegyszerűsíted a kérdést.
    javaslom elolvasásra ezt, kicsit tán árnyalja a képet:

    http://kocka.blog.hu/2007/12/16/oktatasi_microsoft_szerzodes

    VálaszTörlés
  2. Igen természetesen nem véletlen, és nem az az oka, hogy nem ismerem pontosan a kialakult helyzetet. Elolvastam az általad említett írást, és a számtalan reakciót is.
    Sajnos nekem továbbra is az az egyszerű tény jön le, hogy az emberi lustaság mindent legyőz! Nem számít ha lopni, csalni kell, vagy adott esetben komoly összegeket kidobni az ablakon, csak nehogy véletlen meg keljen tanulni valami számunkra újat!
    Az hogy szerinted nehezen telepíthető a Linux, bizonyítja hogy régen nem próbálkoztál vele.
    Olyan felhasználóval is telepítettem már Ubuntut, aki járatlan mindenféle számítástechnikában, és probléma nélkül megoldotta a dolgot.
    Ami pedig a rendszerhez szükséges szakértelmet illeti? Szerintem nincs miről beszélni! Sajnos azok a Windows felhasználók akiket én ismerek, legalább 95 százalékban csak arra képesek, hogy ide-oda klikkeljenek a az egérrel, de gyakran már a dupla klikk is gondot okoz. Ha meg véletlenül megrogyik a Windowsuk, akkor pánikroham és telefon következik!
    Azt gondolom, hogy egy ilyen szintű készség:) elsajátítása Linux alatt sem tart néhány óránál tovább.

    Persze most is túlzottan leegyszerűsítem a kérdést, de szerintem nem érdemes nekem ebbe jobban belemerülnöm, hiszen sok ezer ember megtette már, és sajnos be kell látni, hogy semmi értelme nem volt:(

    Azért javaslom, hogy az általad említett cikkre érkezett reakciókat is olvasd el!
    HP

    VálaszTörlés
  3. "Az hogy szerinted nehezen telepíthető a Linux, bizonyítja hogy régen nem próbálkoztál vele." - itt azt hittem, hogy te azt hitted, hogy én írtam a cikket. pedig nem. viszont egyet kell értenem vele annak ellenére, hogy én is használok linuxot (ubuntu 7.10), igaz, még csak kb 2 hónapja.
    így akadtam a blogodra, találtam is jó programokat rajta (pl brasero, blue proximity - bár ez utóbbit nem sokat használom).
    igazad van, az ubuntu telepítése egyszerű. viszont nem ismerte fel az ATI x700-as videokártyámat, és a procedúra, ami a megoldással járt, bizony nagyságrendekkel bonyolultabb volt, mint ugyanez windowssal. és az ubuntuval sajnos azóta is akadnak megoldatlan problémáim (pl suspend/hibernate egyáltalán nem működik; vezeték nélküli internet sokat rendetlenkedik, stb), és nem tudom a windows-t kikerülni, mert szükségem van rá egyetemi feladataimhoz is (pl. AutoCad - próbáltam a qCad-et, de sajnos nem elég jó).
    a pár hónapos linuxos tapasztalat tehát azt mondatja velem, hogy igenis bonyolultabb, és gyakran kevesebb az ubuntu a windowsnál, emellett sokszor sokkal jobb.

    nemsokára végzem az egyetemen, nem vonatkozik rám többé a campus-szerződés, és biztos vagyok benne, hogy meg fogom venni a windows-t. mellé pedig felteszem az ubuntut.

    VálaszTörlés
  4. Be kell ismerni, hogy az ATI kártyák kezelése valóban nem tökéletes, és bizonyára léteznek olyan speciális feladatok, melyekre szükséges a Windows használata.
    Én nem tartom jó dolognak azt, hogy a Linuxot össze hasonlítjuk a Windows-al, hiszen a kettő alapjaiban eltér egymástól, két külön filozófia, felfogás. Ajánlom figyelmedbe ezt az írást: http://www.szszi.hu/kozlemenyek/sajto/2006/03/29/linux_nem_windows/

    Egyébként a qCad mellett ajánlom kipróbálásra még ezeket:
    Alliance VLSI CAD System
    BricsCad
    BRL-CAD
    CYCAS
    lignumCAD
    VariCAD
    XCircuit
    Választék van bőven!:)

    Különbben színpatikus a felfogásod, hogy nem utasítod el mereven a Linux lehetőségét, hanem adsz neki és magadnak esélyt!:)
    Rád nem vonatkozik a "lusta felhasználó"!

    Remélem látok még tőled írást ezen az oldalon!

    Boldog Karácsonyt!
    HP

    VálaszTörlés
  5. elolvastam a cikket; nagyrészt egyet kell értenem vele.
    sajnos én a problémamentes windows-t akarók közül kerültem ki, és próbáltam ki az ubuntut. és nagyrészt elégedett vagyok vele, felül is múlta a várakozásaimat (és a windows-t) kényelmében, kezelhetőségében. szeretem használni, és azt hiszem, mindig használni fogom, olyan mélységében, amilyenben képes leszek. próbálom megtanulni.

    azonban - hogy vitába szálljak a linkelt cikkel - log off-nál, amikor lehetőségem van egy "Hibernate" feliratú gomb lenyomására, és lenyomom azt, akkor egy üres képernyőt kapok villogó kurzorral, ahonnan nincs visszaút, akkor az nem az én hibám, hanem igenis a szoftveré! mert az a gomb ott van, és az a gomb nem működik.
    (annyira szeretném, ha működne...)

    az oldalt ezután is látogatni fogom, mert több okos dolgot is tanultam már innen. korábban írtad, hogy ha lesz rá igény, ejtesz pár szót a forrásból telepítésről. én nagyon örülnék neki!

    köszönöm a jókívánságot, és én is boldog karácsonyt kívánok!

    tomi

    VálaszTörlés
  6. SPétör UHU-Linux blogja2007. december 28. 22:57

    Én csak egyet nem értek Tamás!
    Ha valaki hajlandó linux-szal bíbelődni, akkor miért ragaszkodik továbbra is a Windows-hoz?
    Véleményem szerint pont ez a választóvíz. Mert aki csak használja a PC-t, annak a Windows persze, hogy jobb (jobb?? nem is tudom).
    Csak ennyit szerettem volna hozzátenni a témához.
    Ha off akkor bocs'
    SPétör

    VálaszTörlés
  7. "Ha valaki hajlandó linux-szal bíbelődni, akkor miért ragaszkodik továbbra is a Windows-hoz?"

    Leírta. Mert nincs rá megfelelő CAD alkalmazás.
    Ez egyébként igaz. Sajnos Linux alatt nincs olyan program, ami köszönőviszonyban lenne az Autocaddel, vagy a Microstationnel. Bár hallottam híreket arról, hogy az Autocad portolni akar.

    Nekem szerencsére nincs olyan feladatom, amit ne tudnék megoldani Linux alatt, de nem mindenki ilyen szerencsés.

    VálaszTörlés