2007. december 7., péntek

APTonCD

Valószínűleg sokunk felötlött már a gondolat, hogy milyen jó lenne új telepítésű Linuxunk alá egyszerűen átrakni kedvenc programjainkat.
Létezik erre egy kiváló megoldás, mellyel néhány egyszerű lépésben írhatjuk APT CD-re, vagy DVD-re az általunk választott csomagokat. Ezt aztán hozzá lehet adni a szoftverforrásokhoz, vagy egyetlen lépésben visszaállíthatunk minden programot!:)

A program neve: APTonCD


Az elején egy egyszerű felületen megkérdezi, hogy új CD-t hozzunk létre, vagy egy meglévőről állítsuk vissza az alkalmazásokat. Ha a Create gombot választjuk, akkor rövid töltögetés után a gépünkre telepített programok listája előtt találjuk magunkat. Ki lehet jelölni mit akarunk menteni, és mit nem, de akár adhatunk hozzá további csomagokat is. Ha a Burn(írás) gombara klikkelünk, választhatunk hogy ISO-ba mentünk, vagy közvetlenül írhatunk is, az általunk kiválasztott író programmal.

Létezik belőle Ubuntu csomag, így az ITT leírt módon könnyen telepíthető kedvenc rendszeremre, de a hivatalos oldalról letölthető forrás, vagy deb fájl is.

Nálam ezt hozta a mikulás!:)))

1 megjegyzés: