2007. október 23., kedd

Ubuntu 7.10

Van végre tisztán telepített Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon a masinámon!:) Fél éve Ubuntuzom, és nagyon tetszik ez a rendszer. Eddig a 7.04-es verzió terpeszkedett a cuccon, és igazából az utóbbi hónapig nem volt vele semmi gond, ami később lett, azt is csak magamnak köszönhetem:)))
Kinyírtam pár dolgot, miközben próbáltam magam mélyebben beleásni a rendszer rejtelmeibe, és sajnos a netröl történő új verzióra frissítés sem segített. Ez ösztökélt végül is a tiszta telepítésre.
Nagyon örülök ám hogy megtettem! Most olyan "steril" minden, és gyorsan, kifogástalanul működik a pingvines masina. Vannak alapból 3D-s efektek is, köszönhetően a Compiz Fusion-nak, mely alapból integrálva van a rendszerbe.
Egy dolog azért nem fér a fejembe! Még most is csak gy tudtam elérni, hogy megfelelő legyen a felbontás és a képfrissítési frekvencia a monitoron, hogy kézzel bele kellett túrnom az xorg.conf-ba. Persze nem nagy ügy, csak fura.

Sokan mondják, hogy nincs túl sok újítás a a 7.04-hez képest. Majd meglátjuk!

4 megjegyzés:

  1. SPétör UHU-Linux blogja2007. október 26. 9:46

    Szia HP!
    Akkor most itt is: Sok sikert a blogodhoz!
    Meg hozzá is szólnék:
    Általában úgy történik, hogy amikor az ember fia tanulgatja a linuxot, akkor néha elrontja azt. :-) Így lehet a legjobban tanulni. Persze az nem túl jó, ha hetente kell újratelepítenie a rendszert. Ezt kiküszöbölendő én például virtuális gépet használok. Tehát a VMware-rel készítetttem egy másik UHU-t és azt már lehet rongálni, mert a snapshot lehetőséggel gyakorlatilag bármikor vissza tudom állítani a rongálás előtti állapotot.
    Persze ha valaki óvatos, akkor ez nem kell. Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy ha el is romlott valami, akkor is vissza lehet csinálni. Például a bootba bepakoltam egy indítószkriptet, ami nem is volt. Már az iduláskor meghalt az UHU. Na, erre volt jó az Ubuntu live CD. És már meg is oldódott a dolog.
    A linux közösség pedig általában segít.
    Mégegyszer sok sikert és örömöt a blog rásához!
    SP
    Ja, még valami: én ugyan UHU-t használok, de sokat olvasom az Ubuntu fórumokat. Az egyik legjobb dokumentációval és támogatással rendelkező linux. Arról nem is beszélve, hogy hasonló alapokon készült, mint az UHU, így nagyon sok dolog ugyanaz benne.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Örülök hogy itt "láttalak", és a hozzászólásnak pláne!
    Nagyon jó ötlet, hogy a VMware-t használjuk tanulásra, azt gondolom meg fogjuk páran fogadni. Valószínűleg fog készülni blogomon erről egy bejegyzés is.

    VálaszTörlés
  3. SPétör UHU-Linux blogja2007. október 26. 22:16

    :-)
    Hajrá!
    SP

    VálaszTörlés
  4. Először is üdv a friss Linux blogok világában. Nem vagyunk túl sokan, ezért jó, hogy már te is írsz!

    Felbontás-hoz menü: Rendszer -> Beállítások -> Képernyőfelbontás
    Ha nem tudod beállítani ott, akkor lehet, hogy nincsen felrakva a zárt meghajtó a videókártyádhoz.

    Írtad:
    "Eddig a 7.04-es verzió terpeszkedett a cuccon, és igazából az utóbbi hónapig nem volt vele semmi gond, ami később lett, azt is csak magamnak köszönhetem:)))"

    Ez szerintem a jó hozzáállás, és ez az ami megkülönböztet minket a Windows-t használóktól. Ott bezzeg valamit elszúr az ember, akkor jön a "hülye Windows" beszólás.

    Sok sikert a bloghoz és a Linux nyúzásához! ;)

    VálaszTörlés