2011. augusztus 14., vasárnap

TuxGuitar: A linuxos GuitarPro





Egyik legkedvesebb hobbim a gitározás, és tudom ,hogy a dalok megtanulásának legegyszerűbb módja ha interneten keresünk kottákat és tabulátorokat amivel nincs is gond Windows keretében hiszen ott a méltán híres GuitarPro nevezetű program de mi a helyzet ha mi Linux felhasználók sem szeretnék kimaradni a jóból? Erre az esetre találtam ezt a nagyszerű programot a TuxGuitar-t.


A program elérhető az Ubuntu szoftverközpontból vagy pedig innen.
Természetesen a program maga nem tartalmazza kedvenc kottáinkat ezért ezeket le kell tölteni. Itt van néhány hasznos link ahonnan rengeteg dal kottáját tölthetjük le:

- gitartab.hu = Ez a legnagyobb gyűjtő oldal magyar nyelven szóval ha nem rendelkezünk nyelvtudással ez megfelelő, hátránya ,hogy más oldalakhoz képest picit hiányos.

-guitaretab.com/911tabs.com = Talán ez a 2 oldal az amelyik a legnagyobb gyűjteményt tudhatja magáénak. Angol tudás jól jön a használatukhoz de nem kell nyelvvizsga ,hogy megértsük a működését.

-gitartanfolyam.hu = Ezt az oldalt azoknak ajánlom akik szeretnének megtanulni gitározni de nincs lehetőségük gitár tanárhoz fordulni/zeneiskolába járni. Nagyon érthetően leír mindent :)

Köszi ,hogy elolvastad remélem hasznosnak találtad a cikket!





3 megjegyzés:

  1. Tabulátor != Tabulatúra

    Amúgy kottaolvasásra és lejátszásra tökéletesen jó a Tux Guitar, de nekem zeneszerzéshez azért hiányoznak a GP funkciói.

    VálaszTörlés
  2. Én már csak múlt vagyok sajnos ezen az oldalon, viszont ha írni már nem is írok, hűséges olvasó maradtam.
    Örvendek a cikkednek, hiszem magam is gitározgatok, és az is boldoggá tesz hogy végre ismét láthatok itt egy új "arcot"! Így tovább!!!
    HP

    VálaszTörlés