2010. október 4., hétfő

Felvétel készítése az asztalról Screen Toasterrel

Néhány esetben nem elég ha készítesz egy-két képernyőképet kedvenc asztalodról. Van amikor fel is kell venned mit csinálsz, mert úgy könnyebb elmagyarázni vagy megmutatni a dolgokat ismerőseidnek. A program neve Screen Toaster ami egy java alapú alkalmazás, emiatt bármely oprendszer alatt működik ha van telepített java.

Képernyő felvétel készítése

A videó elkészítéséhez telepítened kell Oracle Java-t és Adobe Flash playert. Ha nincs fent a gépeden akkor telepítsd fel mindkettőt.



Ha ezzel megvagy akkor menj fel a Screen Toaster honlapjára és kezd el a felvételet.
http://www.screentoaster.com/



Engedélyezd a java-s alkalmazást.



Válaszd ki hogy a képernyő egy részéről vagy a teljes képernyőről szeretnél felvételt készíteni. Ezen kívül hangot is szeretnél felvenni vagy sem.



Aki egy kicsit jártasabb a beállításokban, az kiválaszthatja a felvétel sebességét és vnc-n keresztül egy távoli monitorról és készíthetünk felvételt.



Kattints az OK-ra vagy nyomd le az Alt+S kombinációt.



A felvétel végén több lehetőséged is van. Visszajátszhatod a videót, feltöltheted a You Tube-ra/Screen Toasterre és le is mentheted.



Ha szeretnéd a legújabb feljesztői változatot kipróbálni akkor válaszd a béta verziót. A felület egy kissé más de ugyanaz az ingyenes program.

Forrás: http://www.howtogeek.com/howto/28680/record-your-desktop-on-any-os-for-free/

2 megjegyzés:

  1. A recordmydesktop illetve ennek a qt-s és gtk-s frontendjeivel (gtk-recordmydesktop, qt-recordmydesktop) is fel lehet venni, hogy mi történik az asztalon és még csak java meg flash sem kell hozzá, igaz nem is "platformfüggetlen" cserébe viszont nem is kell a használatához regisztrálni semilyen weboldalon ;). Ja és ilyenformán netkapcsolat is csak addig kell hozzá, amíg leszedem a repóből :).

    VálaszTörlés
  2. Szerintem egyszerűbb a vlc-vel csinálni. :)

    Forrás:http://www.youtube.com/watch?v=nyKmQboc0Cs

    VálaszTörlés