2014. október 28., kedd

XnConvert- Multiplatformos képszerkesztő linux alatt

Egy feladat során szükségem volt egy egyszerűen kezelhető képszerkesztőre. A cél az volt, hogy tudjak vele átméretezni és feliratozni. Ez sikerült. Közben rájöttem, hogy a program ennél sokkal többet is tud. Mindenképpen előnye, hogy tud magyarul és valóban nem veszik el az ember a részletekben. Egyszerre több képen is lehet vele dolgozni, ami nekem szintén jól jött.  

Aki nagyon sokat akar bütykölni a képeken, az valószínűleg a Gimp-et választja, de az alap műveletekhez ez teljesen megfelel. Használat közben a füleken kell végigmenni és megadni a szükséges paramétereket. Többféle folyamat kezelhető vele egyszerre, pl. rakhatsz a képre feliratot, miközben élesíted és csökkented a képzajt is. Van benne előnézet funkció, tehát még átalakítás előtt megnézheted a végeredményt.  

Az alkalmazás honlapja szerint 500-féle képformátumot képes kezelni. A teljesség igény nélkül a következő funkciók találhatók meg benne: metaadatok kezelése, átalakítások (forgatás, vágás, átméretezés), szürők, effektek használata, képjavító funkciók, stb. Mindenkinek csak javasolni tudom.  




Képernyőképek







A program honlapja: http://www.xnview.com/en/xnconvert/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése